קידום אתרים

אין בכלל דיון על כך שלהופיע במקומות הראשונים בגוגל זה טוב. זה ברור. גם אתם וגם אנחנו ניגשים לעולם דרך הצינור של גוגל כך שדי ברור שמי שמופיע שם מקבל פרנסה. לא צריך להיות מומחה לקידום אתרים כדי להבין שאנשים לא עוברים לעמוד השני ורק מי שבעמוד הראשון או במקומות הראשונים זוכה בלקוחות.

אבל איך מקדמים אתרים בעידן המודרני והאם קידום האתרים בכלל מת כמו שטוענים?

כדי לענות על השאלה הזו, נבין את שלושת השלבים המרכזיים שעברו על גוגל.

גוגל אגב, משנים מאות פעמים בשנה (מעל 500) את אלגוריתם החיפוש שלהם, זה יכול להיות שינוי מינורי שבקושי נשים לב אליו וזה יכול להיות שינוי דרמטי כמו "פנדה" שמזעזע את יסודות שוק קידום האתרים. כדי שנבין את זה בפשטות, נעבור על האבולוציה של שלושת השלבים המרכזיים בתחום קידום האתרים.

בראשית – העולם היה טכני, עולם הקישורים, מי ש"דיבר עליך" (קישר אליך) וערכו היה טוב אז מצבך היה טוב, במילים אחרות (ו – Pardon our French…) למי שהיה "גדול יותר" הוא זה שניצח את המשחק. למה? כי באו זירות תחרותיות כמו Gaming, Real Estate, Vacation ואמרו לעצמם "מה שהם (גוגל) רוצים זה קישורים? אז החיים יפים, בואו נחזיק עשרות הודים, פקיסטנים וכו' נייצר "קישורים ידניים" בכמות כמעט בלתי מוגבלת, הרי כוח האדם היה זול והעולם התחרותי חגג.

שלב שני – גוגל התעוררו ואמרו שזה בלתי אפשרי שהעולם יהיה בנוי רק על קישורים ולכן צריך "תוכן רענן" בתוך האתר. תוך זמן קצר התעשתו העסקים מהזירות התחרותיות ואמרו "תוכן רענן גוגל רוצה? אין בעיה, נביא לו כל יום תוכן". כשמאמר בחו"ל עולה 3.5$ אז נביא 20, 30 ו- 50 מאמרים ביום לתוך האתר ונפציץ את האינטרנט בתוכן שהוא המיץ של הזבל העיקר שיהיה רענן.

בשנים האחרונות גוגל נדרשו לנושא והבינו שכך זה לא יכול להימשך, התוצאות פשוט לא טובות, התכנים לא תורמים כלום לגולשים ולא משקפים את המציאות בשטח ולכן שינו את האלגוריתם לגמרי.

מאז, תחום הקידום השתנה ממש ובאמת. השינוי היה לא התוכן וגם לא כמות הקישורים. במילים פשוטות השינוי היה "כל מה שאתה לא יכול לזייף או לרכוש", לדוגמה, האם אתה יכול לזייף מעבר בין עמודים? לא. האם אתה יכול לזייף זמן שהייה בתוך אתר? לא. האם אתה יכול לזייף את זה ששולחים את הקישור שלך במייל מאחד לשני? לא. ועוד הרבה מאד. כל הפעולות האלה, שהן בלתי ניתנות לזיוף, קיבלו למעשה ערך והפוך בהתאמה, ז"א שכל מה שמתחריך יכולים לעשות או לרכוש בכסף, אז הוא מקבל ערכים אפסיים. לדוגמה, אם אתה יכול לרכוש מאמר בשלושה דולר ולפרסם אותו ב Article Base וגם מתחריך יכולים. זה לא שווה. דוגמה נוספת, אם אתה קונה קישורים "איכותיים" בפייבר וגם מתחריך יכולים זה לא שווה וכך הלאה.

במילים אחרות – עולם הקידום השתנה והפך מטכני לקריאטיבי. מי שיצליח באמת באמת להביא גולשים לתוך האתר שלו, לגרום להם לשהות בו ובאמת להיות מעניין – הוא זה שיזכה.

אז למה טוענים שקידום האתרים מת?

כי לא יודעים לפצח אותו. ברור שהטכנאים היו מעדיפים לרכוש קישורים ולחכות שהאתר יעלה אבל זה פשוט לא רלוונטי היום ומעבר לכך ממש מזיק. מי שהיום לא קריאטיבי, לא מספיק תוכני, לא מספיק מבין, טוען שקידום האתרים מת. מי שמסוגל לפצח את נוסחת הקריאטיב הזו יודע שקידום האתרים חי, בועט, וקיים וכמובן מעולה וחיוני לבתי העסק.

קידום אתרים
תמיד אפשר יותר, גם אם אתם שנים עושים שיווק וקידום.
מלאו פה את הפרטים וליאת תחזור אליכם במהרה עם תובנות

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.